Επιλογή Σελίδας

Την Τετάρτη 1-11-2023 και την Τρίτη 7-11-2023 οι μαθητές και μαθήτριες της Γ τάξης και την Πέμπτη 23-11-2023 και Δευτέρα 27-11-2023 οι μαθητές της Β τάξης του 3ου Γυμνασίου Βέροιας επισκέφθηκαν το «Logic Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας» που στεγάζεται στο Τμήμα Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του Διεθνούς Πανεπιστημίου στην πόλη της Κατερίνης Πιερίας.

Σε ένα χώρο περίπου 300 τετραγωνικών μέτρων ξεναγήθηκαν από τον υπεύθυνο εκπαιδευτικών προγραμμάτων του μουσείου κύριο Πετούση Χρήστο σε διαδραστικά εκθέματα από τον χώρο των Θετικών Επιστημών. Παρακολούθησαν την δράση των πηνίων Tesla και τις εφαρμογές τους στην Τεχνολογία, θαύμασαν το φαινόμενο της μαγνητικής αιώρησης και πειραματίστηκαν με αυτό, είδαν τι σημαίνει πτώση στο κενό, εντυπωσιάστηκαν από το πώς διαχωρίζεται το υδρογόνο από το οξυγόνο στην συσκευή ηλεκτρόλυσης, κατανόησαν την διάταξη με την οποία αποδεικνύεται η περιστροφή της Γης και βίωσαν σε ειδική κατασκευή του Μουσείου τι σημαίνει μειωμένη βαρύτητα και πώς αυτό επηρεάζει την ανθρώπινη κίνηση.

Οι μαθητές/τριες δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τα εκθέματα του Μουσείου, φωτογράφησαν, βιντεοσκόπησαν και μοιράστηκαν με φίλους τους τις εμπειρίες που αποκόμισαν και δήλωσαν έτοιμοι και για άλλες παρόμοιες εμπειρίες.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορεί κάποιος να πάρει μια γεύση από τα εκθέματα του Μουσείου και τις εμπειρίες στις οποίες εκτέθηκαν οι μαθητές/τριες.