Επιλογή Σελίδας

Το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023, μια ομάδα τριών μαθητών/τριών του σχολείου, μας πήρε μέρος στον 3o Διαγωνισμό Θετικών Επιστημών που διοργάνωσε το Κολέγιο Δελασάλ της Θεσσαλονίκης.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 23 τριμελείς ομάδες μαθητών/τριών Γυμνασίου από δημόσια και ιδιωτικά Γυμνάσια της Μακεδονίας. Στην πρώτη φάση του διαγωνισμού οι ομάδες συναγωνίστηκαν σε 12 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής που όλες ήταν σχετικές με τις Θετικές Επιστήμες (Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία και Βιολογία). Οι ερωτήσεις δίνονταν σε ψηφιακή πλατφόρμα, είχαν χρόνο 60 δευτερολέπτων η καθεμιά για να απαντηθούν και μετρούσε θετικά όχι μόνο η σωστή απάντηση αλλά και η ταχύτητα της απάντησης. Στην δεύτερη φάση του διαγωνισμού, οι πέντε καλύτερες ομάδες της πρώτης φάσης συναγωνίστηκαν στο να κατασκευάσουν (με υλικά που τους δόθηκαν) ένα λειτουργικό αυτοπροωθούμενο αυτοκινητάκι που προωθούνταν με τον αέρα ενός μπαλονιού. Νικήτρια ομάδα ήταν αυτή που το αυτοκινητάκι της θα διένυε μεγαλύτερη απόσταση.

Η ομάδα του σχολείου μας κατέλαβε την πρώτη θέση στην Α΄ φάση του διαγωνισμού χάρη στην ευστοχία και την ταχύτητα των αποκρίσεών της και έχασε στις λεπτομέρειες στην Β΄ φάση του διαγωνισμού, καταλαμβάνοντας τελικά την τρίτη θέση στο σύνολο των 23 ομάδων που διαγωνίστηκαν.

Οι μαθητές/τριες που εκπροσώπησαν το σχολείο μας δήλωσαν ενθουσιασμένοι που πήραν μέρος σε μια τέτοια διοργάνωση και παρά την πικρία που δεν τερμάτισαν πρώτοι, δήλωσαν ότι ήταν μια μοναδική εμπειρία να αυτενεργήσουν και να καινοτομήσουν.

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου συγχαίρει την ομάδα που εκπροσώπησε επάξια το 3o Γυμνάσιο Βέροιας σε αυτόν τον διαγωνισμό και εύχεται στα παιδιά να έχουν πάντα επιτυχίες στην ζωή τους και να συνεχίσουν να είναι δημιουργικοί σε ό,τι κάνουν.,

Οι συνοδοί εκπαιδευτικοί Τσισμανίδης Βασίλειος (Φυσικός) και Νίκα Αικατερίνη (Χημικός) συγχαίρουν ιδιαιτέρως τα παιδιά που διαγωνίστηκαν διότι άφησαν στους διοργανωτές και στους υπόλοιπους συμμετέχοντες εξαιρετικές εντυπώσεις όχι μόνο με τις επιδόσεις τους αλλά και με το ήθος και την ευγενή άμιλλα που αντιμετώπισαν όλη την διαδικασία.