Επιλογή Σελίδας

Σχεδόν τρία χρόνια μετά το εξαιρετικά επιτυχημένο “Πανηγύρι Φυσικών Επιστημών” του σχολείου μας και αφού προηγήθηκε η υποχρεωτική διακοπή δραστηριοτήτων λόγω Covid-19, το 3o Γυμνάσιο Βέροιας επέστρεψε με το “Κυνήγι Θησαυρού” Θετικών Επιστημών που διοργανώθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Βέροιας την Τρίτη 12 Απριλίου από τις 10:00 π.μ. στην πλατεία Δημαρχείου. Τη διεξαγωγή του διαγωνισμού (όπως και του προηγούμενου ) συντόνισαν και επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί Τσισμανίδης Βασίλειος, Φυσικός και Νίκα Αικατερίνη, Χημικός του 3ου Γυμνασίου Βέροιας.
Στόχοι του διαγωνισμού ήταν οι συμμετέχοντες να αξιοποιήσουν με κριτικό τρόπο τις γνώσεις αλλά ακόμα περισσότερο τις δεξιότητες που έχουν αποκτήσει ως μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου στα μαθήματα των Θετικών Επιστημών (Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Μαθηματικά). Να χρησιμοποιήσουν την επινοητικότητά τους ,να εξασκηθούν στην επίλυση προβλημάτων, να επιστρατεύσουν την δημιουργική τους σκέψη ,να λειτουργήσουν συνεργατικά για την επίτευξη κοινών σκοπών και να συναγωνιστούν σε κλίμα ευγενούς άμιλλας. Συμμετείχαν ομάδες από Γυμνάσια του Δήμου Βέροιας και στη διοργάνωση συνέβαλαν όλοι οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου του 3ου Γυμνασίου Βέροιας. Νικήτριες αναδείχτηκαν δύο ομάδες από 4ο Γυμνάσιο Βέροιας. Στους νικητές δόθηκαν έπαθλα, όπως και κεράσματα σε όλους τους συμμετέχοντες από τον Δήμο Βέροιας που υποστήριξε την όλη δράση.

Η επιτυχία του διαγωνισμού αποδεικνύεται (και) από την ανάλυση των ερωτηματολογίων αξιολόγησης που παρέδωσαν οι συμμετέχοντες μαθητές και μαθήτριες, η οποία έδειξε ότι περίπου το 70% των μαθητών/τριών βρήκε την δράση ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική, το 85% δήλωσε ότι έμειναν ικανοποιημένοι από την οργάνωση της δράσης και το 90% των συμμετεχόντων εξέφρασαν την επιθυμία να συμμετάσχουν και άλλη φορά σε παρόμοια διοργάνωση.

Το σχολείο θεωρεί θεωρεί υποχρέωσή του να ευχαριστήσει ευχαριστεί τους μαθητές και μαθήτριες καθώς και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς των Γυμνασίων της Βέροιας που έλαβαν μέρος στον μαθητικό διαγωνισμό, τον Δήμο Βέροιας για την υλικοτεχνική και οικονομική υποστήριξη στην υλοποίηση της εκδήλωσης και ιδιαιτέρως την Αντιδήμαρχο Παιδείας κα. Τζήμα Συρμούλα για την αρμονική συνεργασία σε όλη την προετοιμασία και διεξαγωγή της παραπάνω δράσης.