Επιλογή Σελίδας

Το 3ο Γυμνάσιο Βέροιας υλοποιεί  την πρώτη συμμετοχή του σε πρόγραμμα κινητικότητας καθηγητών και μαθητών ERASMUS KA229 για τα έτη 2020-2023.

Τίτλος του προγράμματος είναι Earthucation – Enough for all? European schools for sustainability and Sufficiency (σε ελεύθερη μετάφραση: H Εκπαίδευση για την αειφορία στα Σχολεία της Ευρώπης) και συμμετέχουν σχολεία απο την Γερμανία, την Ιταλία και την Λετονία.

Στη πρώτη συνάντηση εργασίας καθηγητών που πραγματοποιήθηκε στη Μάντοβα της Ιταλίας απο 27/9-1/10/2021 συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί Αγγελική Γιαννάκη και Ελένη Μπρουσκέλη.

Σκοπός της πρώτης κινητικότητας καθηγητών ήταν η παρουσίαση των αναλυτικών προγραμμάτων των σχολείων προκειμένου  να γίνει εφικτός ο σχεδιασμός ενός ευρωπαικού διδακτικού διαθεματικού πακέτου με θέμα την αειφορία.

Οι συναντήσεις της ομάδας πραγματοποιoύνταν στο ιστορικό κτίριο του 16 αι. του σχολικού συγκροτήματος ITET Mantegna.Οι εκπαιδευτικοί επίσης ξεναγήθηκαν στο ιστορικό κέντρο και τα Μουσεία της πόλης καθώς επίσης στην ευρύτερη περιοχή του υδροβιότοπου του ποταμού Mincio και της λίμνης Garda.Το κλίμα συνεργασίας μεταξύ των εταίρων και η φιλοξενία των ιταλών συναδέλφων ήταν άψογα. Τόσο οι καθηγητές όσο και οι μαθητές του σχολείου μας ανυπομονούν για την επόμενη  συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στην Γερμανία.