Επιλογή Σελίδας

Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022 μαθητές και μαθήτριες της Α τάξης του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε διαδικτυακό εργαστήριο Θετικών Επιστημών με τίτλο «ΑΙΜΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ». Tο project σχεδιάστηκε από την ΑΜΚΕ ΑΝΑΣΣΑ σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και την Science United Project.

Η δράση σχεδιάστηκε ώστε να αποτελέσει ένα ενδιαφέρον και διασκεδαστικό ταξίδι στο ανθρώπινο σώμα με πυξίδα την Φυσιολογία και με την βοήθεια των εκθεμάτων του Μουσείου Φυσιολογίας «Γεώργιος Κοτζιάς» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τα παιδιά μας είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν προσεγγίζοντας την γνώση βιωματικά, μέσα από πρωτότυπα, ατομικά φύλλα εργασίας. Με την διαδικτυακή καθοδήγηση εκπροσώπου της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας έμαθαν για το αίμα και τα συστατικά του και πραγματοποίησαν και μόνοι/μόνες τους την διαδικασία της φυγοκέντρισης του αίματος που οδηγεί στον διαχωρισμό των συστατικών του.

Τα παιδιά συμμετείχαν με ενδιαφέρον στην δράση, κατασκεύασαν με υπομονή την (μιας χρήσης) φυγοκεντρική διάταξη, σχεδίασαν στα φύλλα εργασίας τους το πριν και το μετά της διαδικασίας της φυγοκέντρισης, διατύπωσαν τις απορίες και τους προβληματισμούς τους και συζήτησαν μεταξύ τους για τα αποτελέσματά τους.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας που έδωσε την ευκαιρία στο σχολείο μας να πάρει μέρος σε αυτήν την πρωτότυπη βιωματική δράση.