Επιλογή Σελίδας

3ο Γυμνάσιο Βέροιας

Ίδρυση και λειτουργία Σχολής Γονέων στο σχολείο μας

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,
Το σχολείο μας προτίθεται να ιδρύσει και να λειτουργήσει σχολή Γονέων κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2023-2024. Σκοπός του έργου της σχολής είναι η στήριξη των γονέων έτσι ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους, όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες. Το έργο θα προσφέρει στους γονείς και στο οικογενειακό περιβάλλον γνώσεις και ευκαιρίες για προβληματισμό Οι βασικές θεματικές ενότητες οι οποίες μπορούν, ενδεικτικά, να αναπτυχθούν από ειδικούς επαγγελματίες, κατόπιν πρόσκλησης τους στο σχολείο μας, είναι οι παρακάτω:
Α. Προσαρμογή του παιδιού στο σχολείο
Β. Δομή και λειτουργία της ελληνικής οικογένειας
Γ. Υγεία και ασφάλεια στο χώρο της οικίας ,του σχολείου και των χώρων παιδικής αναψυχής.
Δ. Θέματα διατροφής
Ε. Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και παιδί
ΣΤ. Η ασφαλής χρήση των τεχνολογιών ,της πληροφορίας και των επικοινωνιών (κινητή τηλεφωνία)
Ζ. Επαγγελματικός προσανατολισμός
Η. Ενήλικος και νοσήματα στο οικογενειακό περιβάλλον
Θ. Συνεργασία εκπαιδευτικού, γονέων και παιδιού, διάγνωση ακαδημαϊκών κλίσεων
Ι. Προβλήματα συμπεριφοράς μαθητών-ψυχολογική υποστήριξη
ΙΑ. Στερεότυπα και διακρίσεις στην οικογένεια.
ΙΒ. Κατανάλωση και διαφήμιση
Η μόνη εκπαίδευση που έχουν όλοι, όταν γίνονται γονείς, είναι αυτή που τους έχουν χαρίσει μέσα από τον τρόπο που τους μεγάλωσαν οι δικοί τους γονείς .Η Σχολή Γονέων, λοιπόν ,που προτιθέμεθα να ιδρύσουμε στο 3ο Γυμνάσιο Βέροιας ,έχει ως σκοπό την ενίσχυση της επάρκειας των γονέων και τη διαμόρφωση μιας σαφούς γονικής ταυτότητας.
Υπεύθυνες για την οργάνωση και λειτουργία της Σχολής Γονέων για το 3ο Γυμνάσιο Βέροιας είναι οι εκπαιδευτικοί: Αυγέρου Αιμιλία (Φιλόλογος- ΠΕ02) και Καραφόλα Αρχοντούλα (Πληροφορικός-ΠΕ86). Ο συντονισμός της δράσης θα γίνεται από τη Σύμβουλο Παιδαγωγικής Ευθύνης του σχολείου μας, κα Μπαμπαλώνα Ελένη, σε συνεργασία με την διευθύντρια του σχολείου, κα Συμεωνίδου Μαρία. Η παρούσα δράση αφορά τους γονείς και κηδεμόνες αποκλειστικά του 3ου Γυμνασίου Βέροιας.
Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα Σχολής Γονέων απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης. Τα τμήματα τίθενται σε λειτουργία με την εγγραφή τουλάχιστον 18 πολιτών.
Θα ενημερωθείτε για την ημέρα, την ώρα και τον χώρο των συναντήσεων, όταν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός γονέων/κηδεμόνων, προκειμένου να δημιουργηθεί τμήμα
(Ακολουθεί ο σύνδεσμος)
Αίτηση συμμετοχής

Πληροφορίες για τη δράση στο τηλέφωνο :2331024782 (Αυγέρου Αι.και Καραφόλα Α.)
Και στο email του σχολείου: mail@3gym-veroias.ima.sch.gr